Festival "Tolkinove Fantazije"

Festival "Tolkinove Fantazije" i ki aikido klub "Musaši"Prsten, Bilbo i Gandalf, vilenjaci, mačevanje i zmajevi... U nedelju 6. oktobra bili smo u poseti Srednjoj Zemlji i festivalu "Tolkinove Fantazije" koji je održan 5. i 6. oktobra u velikoj sali SKC-a.

Sebastijan i Darijan, mladi instruktori u ki aikido klubu "Musaši" učestvovali su u programu prikazavši susret dva vilenjaka, koji su se našli na dve različite strane magije - svetloj i tamnoj. Jedan potpuno u crnom, drugi potpuno u belom, uz naznaku jin i jang simbolike - crnog pojasa na "svetloj" u belog na "tamnoj" strani. Susret je počeo laganim odmeravanjem i ukrštanjem mačeva, uz poštovanje i brigu prema protivniku, u duhu ki aikidoa kojim se bavimo.

Sledeći na redu su bili mač i štap, svaki sa svojim prednostima i nedostacima - mač je smrtonosno oružje, ali je štap duži i ima dva kraja koji mogu da udare. Susret je završen ki aikido tehnikama bez oružja, kroz uklapanje i konačno ujedinjenje svetle i tamne strane.

Težili smo tome da prikaz ima estetsku i koreografsku vrednost, poštujući principe i kreativnost ki aikidoa. Dali smo mašti na volju i uživali u fenomenalnoj atmosferi i iskrenosti domaćina, pre svega Ljubici Dolašević koja nas je i pozvala da učestvujemo na festivalu. Iako smo u programu učestvovali posle obimnih priprema za proslavu 25. rođendana našeg kluba, samo dan nakon same proslave i prilično iscrpljeni, proveli smo se odlično i zadržali mnogo duže nego što smo planirali. Poenta - Ljubice, zovi nas u goste, biće nam zadovoljstvo da ponovo dođemo. :)

Da li ste posetili festival "Tolkinove Fantazije"? Ako ste među mnogobrojnima koji su se te večeri fotografisali sa nama, javite nam se putem facebook-a i podelite fotografije sa nama!

Festival "Tolkinove Fantazije" i ki aikido klub "Musaši"