Sensei Goran Kurnik

Sensei Goran KurnikSensei Goran Kurnik je počeo da se bavi aikidoom 1976. godine u DTV PARTIZAN XIII u SC "Vračar" kod Miloša Pavlovića i Ljubomira Vračarevića. Za majstorsko zvanje položio je 1982. godine. Sledeće dve godine vodio je većinu ekipa u klubu i učestvovao u transformaciji sekcije Partizana XIII u aikido klub "Prvi Vračar". Godine 1984. upoznao je sensei Jošigasakija i prešao na ki aikido. Učestvovao je u osnivanju prvog ki aikido kluba kod nas, ki aikido kluba "Maj". Godine 1988. osnovao je ki aikido klub "Musaši" u SC "Vračar", koji vodi i danas. Diplomirao je 1992. godine na Fakultetu za fizičku kulturu u Beogradu, na katedri za borilačke veštine i postao jedan od prvih profesionalnih trenera za aikido.

Do sada je u svojoj trenerskoj karijeri imao više od 3000 učenika, od dečijeg uzrasta do polaznika u zrelim godinama. Do majstorskih zvanja doveo je mnogobrojne učenike koji sada vode klubove u SAD-u, Velikoj Britaniji, Grčkoj, na Bliskom Istoku, kao i na prostoru bivše Jugoslavije. Održao je na desetine internacionalnih i nacionalnih seminara i obučavao službe obezbeđenja naših najpoznatijih firmi, interventne ekipe bezbednosnih kompanija, kao i elitne jedinice vojske i policije. Radio je deset godina za službu obezbeđenja Ujedinjenih Nacija.

Svoju veštinu usavršavao je kod najpoznatijih svetskih aikido, kendo, đudo i karate majstora - Jošigasakija, Šimicua, Sekia, Tamure, Jamade, Hajakave, Kode, Satoa, Kazea...

Kod sensei Jošigasakija neprekidno učestvuje na seminarima od 1985. godine.

Sensei Goran Kurnik